החזר דמי שכירות שהרכב ניזוק תוך זמן השכירות

שאלה:

א. ראובן לקח רכב בשכירות משמעון, מישהו נכנס בו והרכב ניזוק בצורה שא"א להמשיך ולהשתמש בו, כעת שמעון אינו רוצה להחזיר את דמי השכירות שקיבל, האם עפ"י ד"ת הוא חייב להחזיר?

תשובה:

שלום וברכה,

שכר רכב מחברו והרכב ניזוק באמצע זמן השכירות, השוכר חייב לשלם דמי שכירות רק עד הזמן שהרכב ניזוק, ולא חייב לשלם דמי שכירות אחרי הזמן שהרכב ניזוק. ואם השוכר שילם מראש חייב המשכיר להחזיר את דמי השכירות מהזמן שהרכב ניזוק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שי וסימן שיא, שאם שכר רכב זה והרכב ניזוק לא חייב לשלם אחרי הזמן שהרכב ניזוק.