לקיחת אחוזים במתנות לאביונים

שאלה:

גבאי האוסף מתנות לאביונים בפורים האם מותר לקחת אחוזים על העבודה שלו , ויתכן שלולא השכר לא יאסוף כלל . ( מקורות ) ואם כן כמה אחוז ?

תשובה:

שלום וברכה

מתנות לאביונים לא ניתן להוריד מהם אחוזים כלל, כי הגבאי הוא בעצם שליח של הנותן למקבל, אם יקח אחוזים חלק מהכסף לא ילך לעניים ונמצא שמישהו עשה אותו שליח לדבר מצוה זו והכסף לא הגיע ליד העני.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא צריך מקור זה פשוט, אדם עושה אותך שליח לתת כסף לעני לשם מתנות לאביונים, ואתה לא נותן לו את הכסף אלא משלשל לכיסך, ממילא יוצא שאותו אדם שלקחת את הכסף שלו, לא נתן מתנות לאביונים. אמם אם אדם לא נתן במדוייק אלא יותר מהשיעור המחוייב יש לצדד שאפשר כי לא הפסיד אתה מצוה, אבל בודאי יהיו כאלו שיתנו לך מדוייק כפי השיעור שקבעו הפוסקים ואז יצא שיפסידו מצותם..