שוכר שלא משלם

שאלה:

דחוף! בבקשה. מה מותר לי לעשות לשוכר שלא רצה לחתום חוזה, והתחייב לשלם בתחילת כל חודש סכום לשכירות, כשבחודשיים האחרונים לא שילם מסודר, וכעת מוצא תירוצים כל יום מדוע לא חייב לשלם גם מכאן ואילך,
מדובר בישיבה קטנה של 16 בחורים, האם נוכל להוריד שאלטער החשמל ולהחליף מנעולים עד שישלם את מה שמודה שהתחייב ואם רוצה שיזמין אותנו לדין תורה (ונוכל לסייע לו למצוא מקום חילופי עד סוף ה'זמן') או שאסור לנו להוציא אותו אלא לשבת ולהמתין כמו ילד טוב ירושלים וימשיך לתעתע בנו?

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר שגר בדירה חייב לשלם גם אם לא חותם חוזה. ואם לא משלם מותר לסגור בעדו את הדלת שלא ייכנס לדירה. ולכן מותר לכם לנעול את הדלתות ולהוריד את השאלטערים, כדי לכפות עליהם לשלם שכירות. אלא שהשוכר לא יהיה חייב לשלם על הימים שאתם סוגרים בעדם את הכניסה לדירה. ומומלץ שתפנו לדין תורה מיד ולא לפעול בכוח.

בהצלחה.