מצאתי חבילת שטרות של כסף

שאלה:

לכבוד הדיינים שליט"א

אתמול, ביום הפורים דמוקפין, התפללתי מנחה באחת מבתי המדרשות הגדולות בירושלים, ששם יש מניינים מסביב לשעון ממש, ומצאתי תכריך שטרות של כסף. (יש סימן מקום, או סימן במספר השטרות, סכום, ועוד) ומייד תליתי כמה מודעות בסביבות מקום מציאת האבידה. ובינתיים אף אחד לא התקשר. מה עלי לעשות.

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סימן במקום או שהחבילה קשורה ויש סימן במניין המעות, עליך להכריז ולתלות מודעה ולהמתין לפחות שבוע ימים. אם לא איתרת את הבעלים, עליך לשמור את הכסף עד שיבוא אליהו, או לרשום את סכום המעות בפנקס שמור, ואז תוכל להשתמש בכסף, וכשיגיע המאבד תצטרך לשלם לו את סכום המעות.

בהצלחה.