אחריות לסתימה במערכת הביוב

שאלה:

התרחש סתימה רצינית במערכת הביוב, ושחרור הסתימה היה כרוך בתשלום די גבוהה.
האינסטלטור מצא הצטברות של הרבה שומנים, שעם הזמן יצר סתימה, שנאלץ לשחרר ע"י מכשיר ספיראלי חשמלי!
השוכרים כבר 18 חודש במקום, אך הוא קבע שחלק גדול מהשומנים שהצטברו עלולים להיות כבר מכמה שנים [טרם ששכרו את הדירה] ומצד שני ה"מכה בפטיש" התרחש בשימוש של השוכרים הנוכחיים ואולי זה דומה לדין בב"ק דף י' ע"ב בסוגיא של פפא בר אבא!
שאילה: האם נטל כל הנזק על המשכיר, או אחרת?

תשובה:

שלום וברכה,

סתימה שנעשית משימוש סביר, המשכיר חייב לתקן, וכל נטל ההוצאה עליו.

בהצלחה.

מקורות:

המשכיר חייב לתקן את הסתימה, ולא בגלל שהשוכר האחרון הגיע בתקופה האחרונה, וגם אם השוכר היה גר הרבה שנים וכל הסתימה הייתה נעשית בתקופת השוכר, חייב המשכיר לתקן, משום שכל קלקול שנעשה משימוש סביר של השוכר, וצריך אומן לתקן, מוטל על המשכיר כמבואר בשו"ע סימן שיד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם זה לא רשלנות של השוכר אלא שימוש רגיל, מוטל על המשכיר לתקן. בדרך כלל שערות במקלחת זה שימוש בסיר.
    אם זה סתימה קלה שנהוג אצל כולם שמתקנים לבד ולא מזמינים איש מקצוע השוכר אמור לתקן לבדו.