פיצוי שוכר עקב רעש

שאלה:

אדם שכר דירה בבניין לצורך קליניקה פרטית. כעת בסמיכות משפצים, ויש רעש במהלך היום, שלא מאפשר טיפול בקליניקה, עד שהוא נאלץ לחפש מקום חילופי לתקופה זו.
האם יכול לדרוש פיצוי כלשהו מן המשכיר

תשובה:

שלום וברכה,

אם הרעש כל כך חזק עד כדי שלא ניתן להפעיל את הקליניקה, השוכר יכול לבטל את חוזה השכירות. אם הרעש מהווה הפרעה אבל יש אפשרות להמשיך את ניהול הקליניקה, והמשכיר לא ידע בזמן חתימת החוזה שאמור להיות רעש, השוכר לא יכול לבטל את החוזה, ולא יכול לדרוש פיצוי כספי על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן שי שאם הגיע קלקול שלא ניתן לגור בבית, הרי זה כנפל הבית והמקח בטל. אם זה קלקול שלא היה בזמן חתימת החוזה וניתן לדור בבית בדוחק מזלו של השוכר גרם.