איבוד כדור תוך כדי משחק

שאלה:

שלום וברכה!
הבן שלי שיחק כדורגל עם חבריו ובטעות בעט בכדור מעל לגדר בית הספר, יצאו לחפש ולא מצאו את הכדור, האם בני חייב להביא כסף כמה שהכדור שווה, לילד שהכדור שלו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבן שלך נתן בעיטה רגילה ולא בעיטה חריגה, הוא פטור על אובדן הכדור, כיוון שעל דעת כן נכנסו לשחק.

בהצלחה.

מקורות:

כתב התרומת הדשן פסקים וכתבים סימן רי "כאשר באו לפני לדין ר' אליעזר בר שלום ור' גרשום בר שלום, וצעק ר' אליעזר על רב גרשום על אשר נגחו ודחפו בעת סיבוב הושענות בחג הסוכות וכיון להזיקו, כאשר היה שונא לו כבר זה ימים ושנים, ונדחף כ"כ עד שנשבר עצמי כתפו ונזקק לרופא לרפואתם. ור"ג השיב שסבב כמנהג העולם שרגילין בדחיפות בעת הזאת, ואם נדחף ממנו בלא כוונתו להזיקו אירע לי, ועוד האריכו דברי ריבותם לפני, וגם ראיתי כל עדיותם /שמא צ"ל: עדותם/ ודקדקתי בהם ולא ראיתי שום עדות מבוררת, שנדחף ר"א מכחו של ר"ג, רק אומדנות והוכחות הכרתי מתוך העדיות ". מכאן ניתן ללמוד שאם נכנסו למגרש ע"ד להעיף את הכדור ושום שחקן לא עשה פעולה חריגה, והכדור ניזוק או הזיק אחד השחקנים – פטור. דברי התרומת הדשן הובאו להלכה בשו"ע סו"ס שעח.