שוכר שהעביר את הרכב לאחרים ואירע נזק

שאלה:

אשתי שכרה רכב ואני לא הצטרפתי כנהג נוסף בשלב מסויים החלפתי אותה ואז קרה נזק לאוטו כעת החברת השכרה דורשת סכום גבוה מאוד דמי השתתפות עצמית [מעבר לעלות התיקון במוסך והם לא מסכימים לקחת את האוטו לתיקון לבד] השאלה האם אני מחוייב לדווח להם שאני נהגתי ולא אשתי

תשובה:

שלום וברכה,

אשתך חתמה על חוזה שמחייב שאם יהיה נזק היא מתחייבת לשלם כפי מה שהם יורו לה לחייב, ולכן אשתך חייבת לדווח שבזמן הנזק היא העבירה את הרכב לבעלה והנזק נעשה בזמן שהבעל נהג ברכב, ובמקרה כזה אין ביטוח על הרכב ואז תצטרכו לשלם לבד ולא להיות מבוטחים.

בהצלחה.

מקורות:

שוכר שהעביר את הרכב לנהג אחר מלבד שעשה שלא כדין, הוא חייב להודיע לחברת השכרה על כך, כיון שהוא לא מבוטח ואסור לו לסמוך על הביטוח שישלם את הנזק שנעשה בזמן שהיה שוכר.

לגבי הטענה שחברת השכרה דורשים מעבר לחיוב התיקון, אינה טענה כיון שהתחייבו בחוזה השכירות שהם יתקנו במוסך מסוים ויגבו גם ירידת ערך.