קנייה מאתר אינטרנט מהמזרח הרחוק לפני שבת

שאלה:

שלום, בשישי בבוקר האחרון הזמנתי מוצר מהאתר הסיני הידוע אליאקספרס. לאחר מכן חשבתי שייתכן שאותו ספק (גוי) שקניתי ממנו אולי נמצא בארץ במזרח הרחוק ששם כבר שבת. האם יש להימנע מלקנות בשישי מחשש שאצל המוכר כבר שבת?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמצד ההזמנה שלך וההתחייבות שלו, הוא לא נדרש לעשות כל פעולה דוקא בשבת, לצורך הענין הוא מתחייב על משלוח תוך חמישה ימים, או שלושה ימים, הוא יכול לעשות זאת גם במוצ"ש, נמצא שגם אם הוא יבחר לעשות זאת בשבת, זה לא בשליחותך ועל פי ציוויך, אלא מדעת עצמו ולנוחותו האישית, ולכן אין בזה איסור.

מקורות:

שו"ע סי' רמד.