עובש בדירה שכורה

שאלה:

אני גר ביחידת דיור שכורה כבר כמה חודשים , לפני חודש וחצי התחיל לעלות עובש בכל הדירה .
בחדר שינה על שלוש קירות ותקרה .
בסלון על שלוש קירות .
במטבח גם .
בעיקר העובש הוא מתחיל מתחת לחלונות של הדירה ומשם מתפשט.
רק בסלון יש קיר עם נזילה של מים ממש שהצבע התקלף וכו' (בעל הבית ישר אמר שיתפל בזה אבל רק כשיגמרו הגשמים). בכל שאר הבית אין סימני נזילות רק עובש בכל מקום .

סיפרנו את זה לבעל הבית הוא הציע שננקה עם חומרים ונאוורר יותר , אנחנו הסכמנו לנסות .
ניקינו את כל הקירות ונתנו לזה הזדמנות.
בפועל עכשיו התחיל גם שני של עובש …..
עוד הפעם יש נקודות בכל מקום (חלקם הורדתי שנית כי לא היה אפשר לישון בחדר שינה )
הפעם גיליתי את העובש גם בארונות , חלק מהבגדים שלי מעובשים, חלק מהספרים , המזוודות …..
הבעל הבית לא יורד מעמדתו בכלל !
מבחינתו אנחנו רשלנים שלא מאווררים את הדירה !
לא מסכים לנו לעזוב עכשיו את הדירה עכשיו ….
מבחינתו אנחנו צריכים גם לנקות את הדירה לפני עזיבה ….. והוא לא מוכן לשלם לנו על נזקים שקראו לרכוש .

אנחנו טוענים דבר ראשון שאנחנו כן מאווררים את הדירה …..
דבר שני אני לא מבין איך יכולים לדרוש ממני לחיות עם חלונות פתוחים כל הזמן ? עכשיו חורף וקר !
ובלי קשר אני רוצה פרטיות …… והחלונות פתוחים בדיוק לאיפה שמסתובבים השכנים .

ואם בכל זאת מבחינתו למרות כל האבסורדיות שבעניין אני אמור לחיות עם חלונות פתוחים כל הזמן , הוא היה חייב לספר לי על זה בסגירת חוזה …..
אני חוזר ואומר , אנחנו פותחים חלונות כמו בכל דירה אחרת רגילה שחיינו בה בעבר . אפילו פותחים יותר . אני לא מבין את הדרישה של בעל הבית בכלל .
ואני גם לא יודע אם יש לו את הזכות לדרוש ממני כזה דבר .

תשובה:

שלום וברכה,

דירה שיש בה עובש עד כדי שהעובש בקירות הבית, בארונות ובבגדים, הרי זה מקח טעות ויכול השוכר לבטל את החוזה ולצאת מהבית. בדירה תקינה גם אם החלונות רוב הזמן סגורים אין עובש, וכיון שיש בעיה באיטום אתם יכולים לעזוב את הדירה בתוך תקופת החוזה.

בהצלחה.