השאלת חפצים למפונים מהדרום בתקופת המלחמה

שאלה:

בס"ד

שלום לרב,

אנו גרים בדרום.

לפני מספר חודשים
מיד לאחר שמחת תורה,
ארגנו לנו דירה ריקה במרכז הארץ למספר שבועות.

שכנים באו והביאו מצעים ומשחקים.

כאשר עזבנו השארנו את המצעים והמשחקים.

היה סדין אחד של מזרון של לול שזרקתי כי בני ממש לכלך ולא היה לי איך לכבס.

בנוסף מצאנו איזה מכונית משחק קטנה שכנראה נכנסה למזוודה שלנו..ראיתי זאת כשחזרנו הביתה.

וגם שברנו לבעלי הדירה את היעה. וקנינו חדש אך ללא מוט.

שכחנו לעדכן על כל הדברים הללו.את השכנים..

היו כמה שכנים.

מה עלינו לעשות..

כי לא נעים לי עכשיו לעדכן..אחרי שעברו מספר חודשים..

וגם מדובר ב"ה באנשים אמידים מאד..

וזה נראה לי אולי לא ראוי לרדת לפרטים קטנים..במיוחד שהם באמת עזרו מרצון ובשמחה.

מה עלי לעשות.?.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה יודע מי בעל הסדין ומי בעל המשחק שלקחת, עליך להודיעו ולבקש מחילה. אם אתה לא יודע ממי לקחת, וגם יש להניח שהם לא מקפידים והם השאילו את החפצים על דעת שלא יחזירו את הכל, ורצו לעזור לכם כמה שיותר, מעיקר הדין אתה לא חייב לבקש מחילה. וטוב יותר שתכתוב מכתב תודה לדיירים באותו חדר מדרגות, ותרשום שם שאתה מבקש מחילה על נזקים ברכוש שעשיתם בחפצים שהשאילו לכם בעין טובה.

בהצלחה ולא נדע עוד מלחמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    תודה לרב .
    יש לציין שבאו דירים מכל מיני בניינים סמוכים. אז לא רשמנו בזמנו דף לכל הבניין. מה שכן יש להם קבוצת ווצאפ.. אך לא חשבנו באותו הזמן(לפני 4 חודשים )לרשום שם. האם צריך דרך בעל הדירה לבקש כרגע שיקשר אותי לקבוצה ואז לרשום? או שזה אולי קצת מגוחך כי עבר הרבה זמן וגם מדובר באנשים שומרי מסורת ואולי פשוטים מבחינת היחס לדיוקים בהלכה..ואני לא רוצה לצאת מגוכחת.. דבר נוסף, לבעל הדירה עצמו שהשאיל את הדירה לנו ..החלטנו לשלם בזמן שעזבנו..כמה מאות שקלים על שימוש בחשמל ומים באותה התקופה. האם ניתן להגיד שזה גם כולל את היעה ששכחנו לומר לו ששברנו אותו? תודה לרב מצטערים על אריכות הדברים פשוט אנחנו לא יודעים מה לעשות.

  2. התשלום לבעל הדירה כולל כל מה שהזקתם לו גם אם לא פירשתם לו.
    לגבי שאר השכנים, נראה שהם מוחלים על כך והם אירחו אתכם בעין יפה והבינו שפה ושם מתקלקלים דברים, ולכן אין חובה לעורר את המצב כיון שכבר עבר זמן רב.
    בהצלחה