תפילה – מדוע כל הזמן מבקשים?

שאלה:

היה לי שאלה בנוגע לתפילה-
אני מתפללת 3 תפילות ביום (משתדלת) מאד קשה להתפלל כי אני קצת מתקשה אם זה שאנחנו כל הזמן מבקשים ומבקשים מהקב"ה, לא מתחבר לי שאנחנו תמיד מבקשים.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה שאלתך היא שאלה מאוד נכונה. ובעצם יש כאן שתי שאלות: ראשית, למה כל כך הרבה מבקשים, בקשה זה דבר שעושים בביישנות ובמקרי קיצון… שנית, מה יש לבקש? אם נגזר עלינו שנקבל הרי זה יבוא לנו גם בלי הבקשות, הקב"ה טוב ומטיב לכל, ואם לא מגיע לנו אז מה התועלת ומה היא ההעזה הזו… ושתי שאלות אלו קשורות מאוד זו בזו!

התשובה לכך, שהקב"ה ברא לכתחילה את עולמו כך שכל דבר נקבל על ידי בקשה, ונחזור ונבקש, ונודה ונברך ונתפלל, וכך יתקבע בליבנו כל הזמן שהכל מאת ה' והכל מידו הרחבה.

הרי אם נעמיק מעט, נמצא שבתפיסה הטבעית שלנו מונחת מעט כפירה כביכול… מה אנחנו אומרים, למה לבקש כל הזמן, תבקש במקרה קיצון, כלומר, במה שאינו מקרה קיצון אתה מסתדר לבד בלי בורא עולם? מה שאתה מקבל זה לא ממנו? דוקא כדי להשריש בליבנו שזה ממש לא כך, אנחנו מצווים להתפלל ולבקש כל הזמן על כל דבר. והתפילה היא מרכיב יסודי במצות האמונה.

יש הרבה מה להרחיב בזה, אבל כך הוא העיקרון.

שיתקבלו התפילות, ושנזכה להתחזק על ידן.

הצטרף לדיון

תגובה 1