רטיבות בדירה שכורה

שאלה:

הנני בעל דירה, השכרתי לשוכר דירה למספר חודשים במצב טוב בשכירות חודשית של שלושת אלפים שקלים בחודש.
במהלך החודש השלישי, נוצרו מס' בעיות בדירה והם:
1. בעקבות הגשמים נכנסה רטיבות לקיר המרכזי בסלון והוא החל להתנפח ולהתקלף
2. באותו הקיר ובעוד מספר מוקדים שונים בדירה נוצר עובש ירוק ושחור
השוכר סובל מאוד ורגיש ממגורים עם עובש ומאוד בצער מהקיר המתנפח והמתקלף.
כעת הויכוח בינינו לגבי תשלום דמי השכירות בתקופה של הליקוי המפורט
יש לציין שהשוכר הינו אדם אלרגי ורגיש לנזקים אלו, דבר שהפריע ומפריע למגוריו בתקופה זו באופן חריג ובלתי נסבל, והוא עדיין ממשיך להתגורר בתקופה זו בדירה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בעובש בהרבה מקומות עד כדי שלא ניתן לגור בו אפילו בדוחק, והשוכר המשיך לגור בלית ברירה, יכול השוכר לנקות מדמי השכירות, להפחית בערך שליש מדמי השכירות.

אם ניתן לגור בדירה בדוחק, אלא שזה לא נעים לגור עם עובש, [ובעית העובש לא היו בשנים קודמות] השוכר לא יכול להפחית מדמי השכירות, אלא עליו לשלם תשלום מלא. בכל מקרה המשכיר חייב לטפל בנושא במהירות האפשרית.

העובדה שהשוכר הוא אדם אלרגי ורגיש, לא משנה את הדין אלא מודדים לפי רגילות בני אדם, אלא אם כן השוכר הודיע מראש שהוא אדם אלרגי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות ריש סימן שי שם מבואר בין קלקול שניתן לדון בדוחק ללא ניתן לדור כלל.