הכחשה הלוואה כספית

שאלה:

אם אני חייבת לאחותי כסף והיא אומרת לי לקחת מהארנק שלה ולקחתי שטר של 20 והיא טוענת שהיה שם שטר של100 ובטוחה שלקחתי לה ולפי מה שאני ראיתי זה היה 20 מה אני אמורה לעשות מבחינה הלכתית? (זה היה בלילה אז אולי יש סיכוי קטן קטן קטן שזה היה באמת עשרים ולא הסתכלתי טוב)
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הלווה טוענת בלקחה שטר של 20 ש"ח לא ניתן לחייב אותה יותר מ20 ש"ח. ולכן אם יש הכחשה בין האחיות, אין חובה לשלם יותר מ20 ש"ח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן עה סעיפים ט-י.