פירעון הלוואה לצורך עסק

שאלה:

מישהו הלווה לי כסף במטרה שאוכל להשקיע את הכסף,(שאקנה סחורה ואמכור) האם אני חייב לשלם לו לפני שאני מוכר את כל הסחורה וגובה את הכסף מן הלקוחות? ואם חלק מכרתי כבר וקבלתי את הכסף אני חייב לשלם לו מיד את החלק הזה?

תשובה:

שלום וברכה,

מועד הפירעון חל לפי הסיכום שסיכמו המלווה והלווה בעת ההלוואה. אם לא קבעו זמן פירעון, המלווה יכול לתבוע את החוב לאחר 30 יום מההלוואה. אם היה אומדן דעת שההלוואה מיועדת עבור העסקה הלווה לא צריך לפרוע את חובו עד שיהיה לו כסף זמין מהעסקה, ואחרי שיהיה לו כסף מחלק מהסחורה שמכר יפרע את חובו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין כשיש לו רק מקצת מן החוב לפרוע (כשהיה אומדן דעת) האם חייב לשלם את החלק הזה? או שעד שאין לו את כל הסכום נקרא שיש אומדן דעת שלו חייב לשלם עדיין כלל.

  2. קשה לענות על כך, כל מקרה לגופו ותלוי בגובה החוב ובגובה התשלומים. ודאי שכל שקל הוא לא צריך לרוץ ולפרוע. ואם מדובר בתשלום חלקי שהצטבר לסכום גדול חייב לשלם תשלום חלקי. כדאי שתלבן את הדברים על המלווה.