נכנס כסף לבנק אחרי עריכת הפרוזבול

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
1.אם עשיתי כבר פרוזבול וצריך להיכנס לי משכורת וקצבה ממש סמוך לראש השנה, האם הפרוזבול תופס? מה לעשות?
2. האם החתן שלי יכול להיות עד בחתימת פרוזבול?
תודה, שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם עשית פרוזבול בפני בית דין או בפני עדים, הפרוזבול לא מועיל עבור חובות שנעשו אחר הפרוזבול ולכן לא יועיל הפרוזבול על הכסף שיכנס לך אחרי עריכת הפרוזבול ויש לערוך פרוזבול נוסף או למסור בפני שני עדים כשרים שאתה מוסר את חובותך לבית דין פלוני.

כאשר עורכים פרוזבול מול עדים, צריך שיהיו עדים כשרים ולא קרובי משפחה ולכן החתן שלך לא יועיל להיות עד למסירת החובות.

אם ערכת פרוזבול אונליין דרך אתר דין זה מועיל גם לחובות שיהיו עד ערב ראש השנה כיון שבית דין יערכו את הפרוזבול עבור כל המבקשים בערב ראש השנה.

בהצלחה.

מקורות:

פרוזבול על ידי קרובי משפחה או עדים קרובים ראה כאן.