היסח הדעת בברכות הריח / תלישת שערה לבנה מתוך הזקן

שאלה:

שלום הרב,
1.מה הגדר של היסח הדעת בברכות הריח?
2.אדם שיש לו כמה שערות בודדות לבנות בזקן, האם מותר לתולשם עם פינצטה? והאם יש חילוק בין האיזורים בזקן(שפם/פאה)?

תשובה:

1. שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן ריז סעיף א

הנכנס לחנותו של בשם שיש בו מיני בשמים, מברך בורא מיני בשמים; ישב שם כל היום, אינו מברך אלא אחת; נכנס ויוצא נכנס ויוצא, מברך על כל פעם; ודוקא שלא היה דעתו לחזור, אבל היה דעתו לחזור לא יברך.

2. זה האיסור הקלאסי של לא ילבש גבר שמלת אשה, האיסור ללקט שערות לבנות מתוך שחורות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה,
    בעניין שאלה 1- אם לא היה דעתי עוד להריח מהבשמים והם נשארו לפני על השולחן ופתאום החלטתי להריח עוד פעם, מה הדין?

    2.בעניין תלישת השערה הלבנה, האם אין בזה משום איסור גילוח?
    ומה הדין אם זה רק שערה אחת והתלישה נעשית רק כדי שלא יהא בושה ולא משום נוי(האם גם בזה שייך 'לא ילבש')?