ברכת מזון אחרי כמה שעות

שאלה:

שלום הרב,
באמצע הלילה התעוררתי עם רעב קיצוני עבורי ואכלתי פרוסת עוגה ולאחר כמה שעות התעוררתי שוב ואכלתי לחם, את הברכות הראשונות אמרתי ואת האחרונה שכחתי.
האם אפשר לומר את ברכת המזון גם כעבור שעות רבות אם לא אכלתי דבר עד כה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

באכילה מועטת שיעור עיכול הוא 72 דקות אחר כך אי אפשר לברך.

בסעודה גדולה שהשובע מורגש כמה שעות ניתן לברך גם אחרי כמה שעות, אבל זה לא המקרה.

[סגנון אכילה כזה בלתי מסודר וכה עתיר בפחמימות, זה אכילה רצינית באמצע הלילה, לא בריאה לך, שוחחנו כבר בענין זה, חייבים לעשות סדר בנושא הזה של האוכל, אבל זה לא בשביל האתר].

מקורות:

ראה משנה ברורה סוף סי' קפד.