ברצוני להתיר נדר שנדרתי בעת רווקותי

שאלה:

בהיותי צעירה, רווקה, אך עם בן זוג, נדרתי באחת השיחות שלנו ש"רק הוא יהיה אב ילדיי". מאז, נפרדנו.
נישאתי כדת וכדין. אני שומרת מצוות, טהרת המשפחה, הלכות נידה וכיו"ב.
יש לנו ב"ה בנות מתוקות. ואנחנו מאוד רוצים להיפקד בבן זכר צדיק ובריא.
באחת השיחות עם אחותי, עלתה בי המחשבה, שאולי, אותו הנדר שנדרתי בעבר.. בצעירותי.. בתור ילדה, די תמימה, הוא שמעכב את הדבר ובגינו, תפילותיי הרבות לבן זכר טרם נענו.

אודה, אם תוכלו לסייע לי בהתרת הנדר.

תשובה:

אוי! זה חמור מאוד. חייבים לעשות התרת נדרים, אל אנחנו לא עסוקים בכך. יש לפנות לרב מקומי או איזה אברך מקומי שיסייע לכם.

פשוט התרת נדרים נעשית פיזית בפני הדיינים ולא דרך אינטרנט.

בשורות טובות ורוב נחת