עיקר וטפל בברכות

שאלה:

לפעמים רוצים לאכול אבוקדו מרוסק או טונה עם קרקרים, האם יש ענין לברך מקודם על הטונה לבד ולאחר מכן על הקרקר, או שמברכים רק על הקרקר. ובפרט שהרבה פעמים מסיימים את הקרקרים ועדיין נשאר כמות של הטונה וכדו' שאוכלים כמו שהוא ללא קרקר, האם זה חייב בברכה?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר המטרה היא באמת לאכול את שניהם, או ל כל פנים הטונה כאן היא משהו עיקרי ולא רק כדי להטעים את הקרקר ולשבוע, יש בכך ענין בהחלט. אבל מה שנשאר טונה בסוף ואוכלים ממנה לבד זה לא רלוונטי וזה עדיין נחשב טפל ככל שזה היה טפל לכתחילה. ראה משנה ברורה סי' קסח ס"ק מו.