ברכה על עץ עם ריח טוב

שאלה:

שלום.
כאשר אני עובר ליד עץ שמפיץ ריח טוב ואני נעצר כדי ליהנות מהריח צריך לברך? ואם אני רחוק ממנו כגון שאני נמצא בתוך הדירה והריח מגיע עד אליה גם אז צריך לברך?

תשובה:

אין הבדל בין מחובר לקרקע לתלוש, אלא שכאשר מדובר בפרחי עץ פרי שלא מיועדים לריח אלא להוציא פירות, לא מברכים עליהם.

מקורות:

ראה אבני ישפה ח"ב סי' טז על פי הביאור הלכה סי' רטז סעי' ב.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אבל לכאורה, גם רוזמרין לדוגמא מיועד למאכל בדרך כלל וניתן לברך על ריחו.
    כנל גם בזיליקום ושאר צמחים כאלה ואחרים שמיועדים למאכל/ לחליטה וכו׳.
    בכלל, לא מסתדר לי שאני מתענג כלכך מריחו של עץ פרי שמאד מהנה אותי מאד ואני לא צריך/ יכול לברך עליו.