ניתוח פלסטי לגבר

שאלה:

ה' רצה שיהיה לי אף עקום. אני אדם די שלם ואופטימי מטבעי – אני גם נראה די בסדר – אף פעם לא השקעתי בזה יותר מדי חשיבה, אבל לאחרונה זה התחיל להטריד את מנוחתי..
לא ברור אם נולדתי ככה, או שקיבלתי מכה בילדות.
לפני כמה חודשים קיבלתי מכה עוצמתית שלדעתי, החמירה את המצב.
במידה והתהליך הוא פשוט ולא יקר. האם ניתוח זה דבר מומלץ בעין היהדות?

תשובה:

אם אכן אתה מרגיש בושה והמטרה אינה סתם יפוי – מותר ואין בזה משום לא ילבש גבר שמלת אשה. גם אין בכך איסור של חבלה.

תצליח מאוד ותדע תמיד רק שמחה ונחת.

מקורות:

שו”ת חלקת יעקב ח”ג סי’ יא, שו”ת מנחת שלמה ח”ב סי’ פו אות ג, שו”ת משנה הלכות ח”ד סי’ רמז, שו”ת יביע אומר ח”ח חו”מ סי’ יב,שו”ת בנין אב ח”א סי’ נ אות ג. וראה עוד כאן.