לא ילבש בתינוקות

שאלה:

תופרת שעושה שמלה לילדה בת 2, והיא צריכה לבדוק המדידות אם נכונים וכו' האם יכולים להלביש השמלה על ילד בן 2 כדי לבדוק המידות? או שיש בעיה של ילבש

תשובה:

עד גיל שלוש אין בעיה כי לא כל כך מקפידים על זה, ראה אגרות משה אבהע"ז ח"ד סי' סב, ובס' חינוך ישראל הארפנס סי' ג. אמנם בשמלה ממש אולי כן יש להקפיד כי זה לעולם לא יהיה בתינוק, ומכל מקום בדברי הפוסקים נראה שאין חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. במילואים של מהדורת משנה ברורה "דרשו" (מהד' כסלו תשע"ז), מובא בשם הגר"ח קנייבסקי בשם החזו"א שאסור אפילו להלביש תינוק בשמלת אשה וכן להלביש לתינוקת בגדי איש, ואומנם דעת הגר"ח קנייבסקי שעד גיל חינוך אפשר להקל בזה, וכן מובא שם שדעת הגרי"ש אליישיב שבקטנים יש להקל.