ספירת שבעה נקיים בפה?

שאלה:

היי יש לי כמה וכמה שאלות לגבי הלכות טהרה
1. אם התחלתי לספור ימים ללא אמירה שאני מתחילה לספור רק בלב פשוט עושה סופרת זה בסדר ?
2 . אם עשיתי בדיקה בבוקר ובערב ללא שעות מסודרות האם זה בסדר ? אחת בבוקר ואחת בלילה
והאם לגבי מוך דחוק אם עשיתי ללא ורק על ידי אצבע ראיתי שאין כלום האם זה בסדר ?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין מצוה לספור שבעה נקיים בפה, רק פשוט לבצע את זה כמו שאת עושה.

2. לכתחילה בדיקה ראשונה בבוקר אחרי הקימה ושניה בסמוך לשקיעה, אבל זה לא מעכב וגם אם השעות לא מסודרות זה בסדר.

מקורות:

1.  יש אומרים שמצווה לסופרם בכל יום כדרך שסופרים בספירת העומר, שנאמר (ויקרא טו, כח): "וְסָפְרָה לָּהּ שִׁבְעַת יָמִים וְאַחַר תִּטְהָר" (בעלי התוס' על התורה, אגודה). וכתב השל"ה, שגם נידה כיום, כיוון שחוששת לספק זבה, צריכה לספור בכל יום לשבעת הנקיים, ולומר בסיום כל יממה לפני השקיעה: "היום יום אחד לספירת ליבוני", "היום יום שני לספירת ליבוני", ויש מהדרות בכך (חכמ"א קיז, יד). ולדעת רוב הפוסקים גם זבה לא צריכה לספור, כי העיקר שתשגיח שהימים יהיו נקיים (ראבי"ה, אשכול, החינוך, רמב"ן, ר"ן, רדב"ז, נו"ב תנינא קכג-ד, ועוד רבים). וכך הוא מנהג נשות ישראל שלא לספור בפה.