לקחת ערבי לעבודה?

שאלה:

אנסה לשלוח נא כמה שאלות עכשיו באתרכם, שאלתי שאלה במוצש שלא פורסמה באתר ולא ראיתי שקיבלה מענה…

אהבת חסד פוסק שיש להעדיף עובד יהודי אפילו אם עולה מועט יותר מאשר גוי
האם בהבדלים הגדולים שיש כיום בארץ בין יהודי לערבי חייבים לקחת יהודי? או שעל זה החפץ חיים לא דיבר?
בפרט שהיהודי לא פעם גם מעסיק עובדים אינם יהודים…

והאם יש לאור האיבה לנסות להחרימם

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך זו לא נקלטה במערכת ואינה נמצאת לפנינו.

ולשאלתך, נכון הדבר שאין חובה לאדם להפסיד סך רב או מקצועיות משמעותית כדי לקחת עובד יהודי, ורק כאשר ההבדל אינו משמעותי חובה עליו לתמוך באחיו היהודים משום מצות והחזקת בו, ופוק חזי מאי עמא דבר. בימים אלו באופן ספציפי יש בעיה נוספת, אתה לא יכול להכניס לשכונה פועלים ערביים באופן שאינו מבוקר ומפוקח, משום שהמצב מתוח מאוד, זו גם סכנה וזה גורם אי נוחות רבה לכל הסביבה, לכן כרגע הנושא מצריך עיון ספציפי בכל מקרה לגופו.