משחה בבית הערוה

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א
האם מותר למרוח ע"י כפפה משחה בבית הערוה להעברת פטריה? ביו"ד קפב סע' ג מבואר שאסור לחוף בידו להשיר השיער אבל ע"י בגד מותר מהב"ח משמע שאסור בבית הערוה כלל אבל לט"ז וש"ך משמע שמותר ע"י בגד .ומסתמא שגם לב"ח יהיה מותר לרפואה אלא השאלה האם מותר ע"י כפפה?
בברכה.

תשובה:

באופן שהוא לרפואה פשיטא שאין חשש של לא ילבש גבר שמלת אשה, גם אם זה משיר את השיער, וכמובא בבית יוסף שם בשם התוס', ומותר.

רפואה שלמה ושבוע טוב.