שער לבן לבחור בשידוכים

שאלה:

מה הגדר שהיתר הרב שלמה זלמן אויערבך לבחור בשידוכים לצובע את שערותיו הלבנות ? מה יחשב למותר .הגם שרואים את השערות הלבנות לי אישית זה מפריע והגם אם זה פסיכולוגי שזה מפריע לי בכללי .והגם שזה יתן לי רוגע מסוים וגם זה יתן לי הנאה .אז. שאלתי האם מותר לי לצבוע?

תשובה:

המקרה שאני מכיר שהורה כך הגרש"ז אויערבך, היה במקרה קיצוני יחסית של בחור מתבגר שמלבין מוקדם ונראה מבוגר מאוד לגילו וזה מראה חריג שבאמת מפריע, במיוחד בסגנון השידוכים החרדי, לכן בכל מקרה יש להתייעץ באופן ספציפי, לא נשמע ממך שאתה מרגיש שגם אצלך זה כך.

שבת שלום ויזווג הגון במהרה, חיים טובים ושמחים.