מצווה בחינם

שאלה:

שלום לרב,
רציתי לשאול האם הזוהר המובא בכף החיים סימן תנד ס"ק טל שמאריך במעלת האדם שרוכש את המצווה מכספו וזוכה להמשיך על אותה מצווה קדושה נסוב אך ורק על דבר מצווה בפועל כטו"ת וארבעת המינים או גם על ספרי קודש שאדם קיבל במתנה

תשובה:

רק על חפץ של מצוה, הספר אינו חפץ שאדם באופן טבעי אמור לקנות בדוקא שהרי יש גם בבית הכנסת וכו' ומהות המצוה אינה קשורה לספר אלא לעצם הלימוד, ולא על זה דיברו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ‏מה עם המציאות שרוב העולם קונה תפילין מאבא שלום ‏מבר מצווה ‏זה תפילין לכאורה ‏בחינם וטלית גם זה מתנה מאבא או ‏מהשווער ‏אז מה אם זה

  2. לדעת העיטור זה חלק מחובת החינוך לקנות תפילין לבנו [אף שהוא מתחיל להניחם ביום הבר מצוה שכבר אינו בגיל חינוך] כך שודאי בזה אין צורך להחמיר.