כוונה בתפילת שחרית של שבועות

שאלה:

שלום הרב
רציתי לדעת איך בשבועות בבוקר התירו להתפלל בנץ הרי ברור שאי אפשר לכוון במצב זה אחרי שלילה שלם לא ישנו
מיילא תמיד יש טענת אונס בדיעבד אבל לעבור על שולחן ערוך מפורש לכתחילה איך התירו
תודה רבה

תשובה:

אבי ידידי, כל אחד בנוי אחרת, יש כאלו שאדרבה, ההתרגשות של שבועות אחר כל הלימוד מסייעת להם להתפלל, אני באמת מהסוג שלך, אני הולך נוח קצת בעלות השחר ומתפלל בשעה 8:00. כל אחד יעשה מה שנכון לו ובלבד שיכוון ליבו לאבינו שבשמים. כמובן, מי שנוהג כמוני צריך שומר לקריאת שמע.