האם מותר לסמן באמצע שמונה עשרה?

שאלה:

שלום הרב שאלה
אם באמצע שמונה עשרה אדם דופק בחדר ושואל משהוא איפה נמצא האם מותר לסמן עם היד?
בדיעבד אם סימן האם צריך לחזור על שמונה עשרה בגלל זה?

תשובה:

אסור לסמן באמצע שמונה עשרה ואין להשיב לו כלל, אולם אם זה קרה לא צריך לחזור ולהתפלל.

במקרה שאותו אדם לא מבין שאתה מתפלל או שאסור לענות והוא פשוט מפריע לך שוב ושוב ולא מאפשר להמשיך, מותר לסמן לו כדי שתוכל להמשיך ולהתפלל בכוונה.

הסגולה הטובה ביותר שכל זה לא יקרה, ללכת להתפלל בבית הכנסת כפי שנהגו עם ישראל מדורי דורות, חז"ל הפליגו הרבה בגודל מעלת התפילה בציבור עד שאמרו שעיקר קבלת התפילות בשמים היא כאשר התפילה נעשית במנין.

בהצלחה רבה וחג שמח.