כיבוד הורים – אם שאינה נוהגת כשורה

שאלה:

שלום.
אשתי טוענת שכל החיים היא סבלה מאמא שלה בגלל התעללות נפשית.
לא היתה מספיק רגישה איתה, פגעה בה בצורות שונות. היא טוענת שהיא גם מנמיכה אותה מולי ומסכסכת בינינו ובין האחיות לבעליהן.
האם במצב כזה היא חייבת עדיין בכבודה ובמוראה ? היא היא יכולה להתעמת איתה ולהסביר לה כאשר היא מתנהגת לא בסדר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, ראה כיון שאשתך כבר בוגרת ולא ילדה קטנה חלושה, ואני מבין שגם יש לה בעל תומך וטוב, אין כל סיבה להמנע ממצוה יקרה זו של כיבוד הורים. יחד עם זה אין מקום לאפשר התנהגות פוגענית, ובשעת מעשה ניתן למנוע בכבוד מלעשות דבר כזה. לא פירטת ואינני מבין בדיוק במה מדובר כדי לתת דוגמאות, אבל יחס מכבד ואוהב אינו סותר מניעת נזק, רק צריך לנהוג בחכמה ובאסרטיביות.

בשורות טובות.