קבלת עזרה מחתן תלמיד חכם

שאלה:

לרב שליט"א שלום,
יש לי חתן ת"ח אברך שיודע גם לעשות תיקונים בבית, הוא הציע את עזרתו עבורי לעשות מספר תיקונים בבית בזמנו הפנוי ויחסוך לי כך כסף, האם מותר לי לבקש ממנו לעשות או שזה נקרא שאסור להשתמש בתלמיד חכם?
תודה תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

נפלא ומיוחד שאת יודעת לכבד תלמיד חכם גם אצלכם בתוך הבית, כשרגילים וכו'.

את יכולה להעזר בו, טבעי שילדים עוזרים להורים, גם אם הבן הוא תלמיד חכם.

אבל כדאי לשים לב שלא יהיה חלילה על חשבון שעות לימודו ולא יגרם לו מכך ביטול תורה.

ברכה והצלחה ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי זאת בשאלתך, זה היינו הך כמובן. שוב כדאי לבקש בעדינות, כדי שלא לגרום ביטול תורה, שיהיה גמיש עם הזמנים שלו.