ישיבה רגל על רגל

שאלה:

יש סיבה למה אין שום תיעוד של שום גדול משום עדה וחוג בשום מצב שיושבים רגל על רגל כפי שיש אנשים שיושבים לצורך נוחות

תשובה:

בשעת התפילה אסור לשבת רגל על רגל. כך מבואר בבן איש חי פרשת יתרו סוף הלכה ט'. מכאן יש לנו ללמוד שישיבה שכזו אינה דרך הכנעה ורוממות, ואולי לכן לא יושבים כך…

יש שחששו בזה גם לחימום, אבל אינני יודע אם יש לזה בסיס עובדתי והלכתי.