כיבוד הורים – בקשת עזרה מהורים

שאלה:

פניתי לאימא שלי לעזרה והיא ענתה לי שהיא עסוקה ולא יכולה לעזור. אני מתמוטטת בעומס החיים וכן נפשית. אימא שלי לפעמים שולחת לי הודעות מעצבנות. האם לפי הלכה אני יכולה להגיד לה שההודעות שלה מכאיבות לי או זה לא מכבד על פי הדין? האם בכלל אני יכולה לומר לה שאני כועסת עליה כי פניתי לעזרה על אף שהיא לא חייבת לי כלום. אין לי ממישהו אחר שיכול לעזור.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את קשייך, יתן ה' תאזרי כוחות ותוכלי לתפקד בבריאות ובשמחה בכל מה שנדרש.

בודאי אין מקום להודעות כאלו, אמא מכבדים, ואי אפשר לתבוע ממנה שום דבר, מה שהיא יכולה תעשה ומה שאי אפשר אז איש אפשר. ומלבד כיבוד הורים יש לדעת, שאת אף פעם לא יכולה לשים את עצמך במקום של אמא, ולא יכולה להבין את קשייה, אפילו עצם הגיל היותר מבוגר ממנה דורש ממנה כוחות אחרים, לא רק פיזיים אלא גם נפשיים. לא לחינם בורא עולם הפקיד גידול ילדים קטנים בידי אנשים צעירים, המבורים תקשים בכך, וכן על זו הדרך, לעולם אסור לנו לדון את חברנו עד שנגיע למקומם.

אני מציע לך לנסות לעשות הכל כדי שלא להזדקק לאמא, אם זו עזרה בתשלום לאיזו נערה וכדומה, גם כשלא קל עם כסף, לפעמים עזרה קטנה פעמים בשבוע נותנת דלק.

בשורות טובות.