תפילה מהמרפסת – דרך הרבים מפסקת

שאלה:

האם ניתן להצטרף למנין כאשר כל המתפללים נמצאים במרפסות בתיהם, רואים אלו את אלו אבל נמצאים משני עברי כביש ראשי?

תשובה:

שלום וברכה בענין זה הסתפק הפרי מגדים בסי' נה, וראה שו"ת מנחת יצחק ח"ב סי' מד שחושש לסוברים שאין צירוף כאשר יש דרך מפסקת, וכן מבואר בסי' קצה וראה שם בט"ז ס"ק ב שאפילו דרך היחיד מפסקת, לכן הצירוף יעשה באותו הבנין, והבנינים מעבר לכביש יוכלו להתפלל איתם.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. על אף שיש מקום להסתפק בצירוף לתפלה ברואים זא"ז אם דינו כצירוף לזימון כמ"ש בס' קצ"ה (הרשב"א – ע' משנ"ב סנ"ה סס"ק נ"ז) מ"מ מצדד האב"ד דב"ב הגרש"צ רוזנבלאט של' יש קולא בצירוף לתפלה של"צ קביעות, א"כ יתכן שהפסק כביש אינו מעכב. הוא כותב כ"כ כיון שהרשב"א גופא מסתפק בצירוף כה"ג אין לסמוך ע,ז אלא לקדיש וקדושה, ולא לברכות – היינו חזרת הש"ץ הברכה של ברכת כהנים וברכת קרה"ת. ויש לעשות שמונה עשרה קצרה ביחד כדי לעשות קדושה (עדיף שיש לכה"פ א' שלא מתפלל כדי לענות על הברכות הראשונות).

  2. לא הבנתי מה כאן הנידון הלא הפמ"ג סי' נה כ' להדיא שדרך הרבים מפסקת כמו בזימון, וזה אפי' לד' הרשב"א שמקל, ומה יש כאן להקל לפי הרשב"א הרי כל הנידון בכלל הוא לפי הרשב"א שמסתפק שמועיל ברואים זא"ז כמו זימון ולפי החולקים ודאי לא מצטרף.