כיסוי הבנים בברכת כהנים

שאלה:

שלום
מהיכן המנהג שהאב מכסה ראש בניו בטלית בברכת כהנים
ועד איזה גיל הוא אמר לעשות זאת?
תודה.

תשובה:

יש נוהגים שהאבות מכסים את ילדיהם בטליתם [הם לא מברכים את הבנים אלא כך מקבלים את ברכת הכהנים…] וכך נהג בעל התניא כמובא בסדר היום, כנראה המקור למנהג זה הוא המובא במשנה ברורה סי’ קכח ס”ק צב ובכף החיים שם ס”ק קמב, שיש נוהגים לכסות פניהם בטלית כדי שלא יביטו בידי הכהנים וכדי שלא תופר כוונתם, וכנראה לילדים לא היה טלית.

אין חובה לעשות זאת כך שלא שייך לדבר על גיל, כמו כן נראה שאם יש לבן טלית, אין טעם במנהג זה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1