תפילה במנין – קורונה

שאלה:

בעקבות המצב וסגירת בתי הכנסיות
האם אפשר לקיים מנין בבנינים סמוכים בצורה כזו שהשצ יצעק ויענו לו כולם
והאם צריכים לראות אלו את אלו?

תשובה:

שלום וברכה הפוסקים נחלקו אם די בכך שרואים אלו את אלו כדי להצטרף, ואפילו הם נמצאים בשתי רשויות שונות, או שדין זה מועיל רק כאשר באחד מהמקומות יש עשרה, כדי שגם האחרים שנמצאים במרפסות האחרות יחשבו כמתפללים במנין, אבל כשאין עשרה במקום אחד אין מנין [כשאינם באותו חדר וגם לא רואים זה ודאי כלום]. בשעת הדחק יש להקל כדעת הסוברים שמצטרפים גם כשאין עשרה במקום אחד. החזן יכוון שאם הלכה כדעה החולקת תהיה תפילתו נדבה. אלא שכבר העיר בשו"ת מנחת יצחק ח"ב סי' מד על פי דברי הפרי מגדים שם, שאין לרף אלא אנשים שאין ביניהם שביל או רשות הרבים, אלא הם במרפסות שונות באותו בנין וכדומה, וכדאי להזהר בזה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' נה סעי' יג-יד ומשנה ברורה שם ס"ק מח, נב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וכשיש עשרה הרואים אלו את אלו האם שאר האנשים מעבר למנין צריכים לראות המניין כדי שתחשב תפילתם בציבור?
    עוד יש לשאול האם צריכים שכל העשרה רואים את כל העשרה או די שכולם רואים את החזן והחזן רואה את כולם

  2. 1. כן, כדי להצטרף צריך לראות, אף שגם בלי לראות יש מעלה של תפילה בשעה שהציבור מתפללים.
    2. מספיק שמקצתם רואים אלו את אלו.