תוסף שמכיל חלב נוכרי

שלום וברכה לרב רציתי לדעת בבקשה אם יש בעיה עם תוסף פרוביוטיק 25 ביליון nutri care שנחשב לאיכותי אבל הוא מכיל חלב נוכרי באישור הרבנות גליל עליון מה דעת הרב האם עדיף להימנע אשמח להסבר והמלצה אם כדאי לי תוסף פרביוטיקה אחר ואיזה או להישאר עם זה תודה רבה! (זה לצורך רפואה דרך אגב)

תשובה:

שלום רב,

לצורך רפואי אפשר להקל.

הרבה פוסקים סוברים, שאין איסור חלב נכרי, כאשר יש פיקוח ממשלתי על תוצרת החלב, כיון שאין חשש שיערבו חלב טמא, ביניהם החזון איש והאגרות משה.
בנוסף, יש שסברו שהגזירה לא קיימת באבקת חלב – שו"ת הר צבי.
לכן לצורך רפואי אפשר לסמוך על פוסקים אלו.