בישול נוכרי – חימום מאכל לתינוק

שלום רב,

אני התגיירתי לפני כ-10 שנים. בסוף שנה שעברה נולד לי בני הבכור. כעת אמא שלי שומרת עליו. השאלה שלי היא האם אני יכולה להשאיר לה נר דולקת כדי שתוכל לבשל/ לחמם לו על הגז אוכל ? כיום בגלל שהוא קטן ולא אוכל הרבה אני מבשלת לו יום קודם ומבקשת ממנה לחמם לו בתוך כלי עם מים חמים.

תשובה:

שלום רב

אם המאכל כבר מבושל מותר לגוי לחמם אותו עבור יהוי בכל דרך שהיא, גם על הגז או במיקרוגל, אבל לתת לה לבשל לו אוכל לא כדאי [אף שבשעת הדחק גדול כשלא ניתן להסתדר מאיזו שהיא סיבה ניתן להתיר זאת, כדין חולה שאין בו סכנה, שהרי הוא ממש תינוק קטן].

ראי כאן בהרחבה.