טילטול מנורת לילה בשבת

האם מותר להזיז מנורת לילה שמקובעת לקיר ואפשר להזיז רק חלק ממנה, בשבת?

תשובה:

שלום רב

מוקצה שאסור לטלטלו, גם אם הוא מחובר לקיר או לקרקע אסור להזיזו ולא מועיל מה שהוא עדיין מחובר למקומו. כך פסק המשנה ברורה בסי' שח ס"ק פא על פי הגמרא בשבת קכה ע"ב. ממילא כיון שמנורת לילה היא מוקצה אסור להזיזה.

מקורות:

מנורת לילה כשהיא כבויה דינה ככלי שמלאכתו לאיסור שמותר לטלטלו לצורך גופו ומקומו אם יש לו תשמישי היתר [יש לדון לגבי מנורת לילה אם היא נחשבת שיש לה תשמישי היתר. אולם כאשר היא דולקת זהו מוקצה של שלהבת ראה שבות יצחק דיני מוקצה פרק יד בשם הגרי"ש אלישיב שהחמיר בזה גם במנורה פלורוסנטית. וע"ע מנחת שלמה סי' יד שהסתפק בזה.