הזזת מחוגי שעון קיר בשבת

שאלה:

האם לצורך לימוד קריאת שעון מחוגים מותר יהיה בשבת להזיז את המחוגים (הזזת הגלגלת שמחוברת למנגנון ומזיזה את המחוגים) כאשר השעון ללא סוללות והבעלים לא מחשיבים את השעון כמשהו יקר .

תשובה:

שלום וברכה

השעון לצורך הענין הוא כלי שמלאכתו לאיסור, שמותר בטלטול לצורך גופו ומקומו. כלומר, סתם לסדר אותו במקום או להצילו מגנבה ונזק, אסור. אבל להשתמש בו, לטלטל אותו ואת המחוג כדי ללמד את הילד לקרוא שעון – מותר.