נר לחנוכה ונר שבת – בזמנינו שיש בבית חשמל

שאלה:

שלום רב,
השו"ע פוסק שנר שבת עדיף מנר חנוכה משום החשיבות של שלום בית, שאדם לא ייתקל בחפצים.
האם עדיפות זו שייכת גם כיום כשיש אור חשמל? הטעם להדלקת נרות כיום עד כמה שידוע לי הוא משום כבוד שבת- האם טעם זה גובר על פרסום הנס בנרות חנוכה?
תודה רבה, אשמח למקורות אם יש

תשובה:

בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ה סי' כ אות ל שההלכה שנר שבת קודם ליין של קידוש אינה שייכת היום שיש אור חשמל ובודאי הוא כך גם לגבי נר חנוכה שיש בזה ביטול מצוה לגמרי. וכך נראה להדיא מדבריו שם.

ברכה והצלחה