פתיחת רכב בשבת כדי להוציא ממנו חפץ

שאלה:

שלום הרב
שאלה הלכתית הייתה לנו תקלה בליל שבת בעלי שכח את החלות של שבת באוטו באנו לעשות קידוש וגילנו שהחלות באוטו.
נסינו להשיג גויי של שבת אך לא הצלחנו בסוף הלכתי לאוטו פתחתי את הרכב עם מפתח ידני ,להבנתי לא דלקו אורות הוצאתי החלות ואכלנו אותם.
כיצד היינו צרכים לנהוג?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן לא נדלקים אורות וכדומה בפתיחת הרכב, דינו רק ככלי שמלאכתו לאיסור ומותר לפותחו לצורך גופו ומקומו – לצורך הענין מותר להוציא משם את החלות. רק לשים לב האם אכן זה כך שאין הפעלות חשמליות בפתיחת הרכב.

ברכה והצלחה