שימוש במשטח עץ בתור דלת בשבת

שאלה:

האם מותר להניח בשבת משטח עץ בפתח חדר, שישמש בתור דלת?
(משטח העץ נמצא ברווח בין הארון לקיר ובמשיכה הוא מכסה את פתח החדר, מעין דלת הזזה פרימיטיבית)

תשובה:

שלום וברכה

המשטח עץ הזה הוא בעצם מוקצה. אלא שאם ייחדתם אותו לשמש באופן קבוע כדלת זה מועיל ומותר.

מקורות:

לגבי ייחוד מוקצה לשימוש באופן המותר חילקו הפוסקים בין דבר שדרך העולם לייחדו לשימוש זה , שבזה נחלקו אם די לייחדו לשימוש שבת אחת או שצריך לייחדו לכך לעולם, ולהלכה הקל בזה המשנה ברורה, לבין כלי שאין דרך לייחדו לשימוש זה שודאי לא מועיל אלא אם כן ייחדו לעולם. בענין זה ראה במשנה ברורה סי' שח בסעיף כב. לכן גם במקרה שלך יש לייחדו לכך לשימוש קבוע.

הצטרף לדיון

תגובה 1