גבולות העירוב בירושלים

שאלה:

שלום,
אולי אתם יודעים איזה עירוב יש מרחוב קינג גורג עד הכותל?

תשובה:

למיטב הבנתי המקום מוקף גם בעירוב של הבד"ץ העדה החרדית.

ראה כאן.

מקורות:

בירושלים יש שלושה סוגים של עירוב… והם בדרגות שונות של הידור. בכל השכונות החרדיות משתדלים שיהיה עירוב שכונתי שמקיף רק את השכונה עצמה, באופן זה מצליחים להגיע לעירוב שגם מפוקח בצורה מאוד קפדנית בכל יום שישי, וגם נכללים בו כל ההידורים האפשריים כדי שיהיה טוב יותר על פי הלכה, ללא הזדקקות לקולות מסוימות שנתונות במחלוקת.

מלבד זאת יש את העירוב הכלל של המועצה הדתית שמקיף את כל העיר, אינני יודע מה רמת הפיקוח בו, ועד כמה ניתן לסמוך, בענין זה יש להתעניין במועצה הדתית, ככלל אני מאמין שהמצב סביר.

בנוסף לכך יש העירוב של בד"ץ העדה החרדית, הם משתמשים בחלקים גדולים מהעירובים השכונתיים בצירוף חלקים נוספים מהעירוב הכללי שהם מפקחים עליו בעצמם, וכך הם מגיעים לעירוב שכולל את החלק הארי של העיר, באופן שיש עליו פיקוח שלהם שאינו תלוי בפיקוח המועצה הדתית. אין בו את רמת ההידורים של העירוב השכונתי, אבל יש בו רמת פיקוח גבוהה מהעירוב הכללי, וגם המנעות מהקפת מקומות בעייתיים מבחינת הלכה.