השמעת קול בשבת שלא כחלק מנגינה

שאלה:

שלום !
אני יודע שאסור לתופף בשבת, אבל מכיוון שיצירת קצב עוזר לי בתור בעל הפרעת קשב ללמוד, תורה כמובן, רציתי לדעת אם השמעת קול של קצב , לא שירה רגילה או שריקה, מותר בשבת?
לדמות תופים נניח מהפה.

תשובה:

לתופץ בצורה של מנגינה אסור, אבל קצב סתמי לכאורה הוא בכלל מה שדנו השו"ע והרמ"א בתחילת סי' שלח לגבי הקשה בדלת בכלי המיוחד לזה, השו"ע התיר והרמ"א אסר בכלי המיוחד לכך, אבל סתם ביד או ברגל באופן כזה שאינו מנגינה וכדומנה אלא סתם פריקת לחץ כזו, מותר.