טלטול תפילין בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב אני עובד ככבאי השאלה שלי היא כזאת במידה והנחתי ביום שישי תפילין ובשבת אני צריך לנסוע הביתה האם מותר לי לקחת את התפילין איתי ברכב בשבת ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלגבי עצם הנסיעה בשבת אתה לא שואל, כי היא נעשית לצורך פיקוח נפש כדי שתהיה זמין באיזור המיועד לך לפי הנחיות רב מקומי מוסמך ולאחר שמיעת פרטי הענין.

בודאי אין לקחת את התפילין איתך, הם בשבת נחשבים מוקצה ואין לטלטלם, תשאיר ביום ששי במקום שמור, ובמוצאי שבת תחזור לקחת אותם כדי שיהיו מזומנים לך לתפילת שחרית ביום ראשון בבית הכנסת.

שבת שלום ומבורך, ושלא יהיה לכם הרבה עבודה.