אלבום מדבקות ילדים – מוקצה?

שאלה:

האם אלבום מדבקות של ילדים (כזה שניתן להוציא ולהדביק שוב) מוקצה בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש בו כבר מדבקות נראה שאינו מוקצה, כיון שהוא מיועד בעיקר לעיין בו ולראות ולהראות את המדבקות היפות.

לגבי השאלה האם מותר להסיר ממנו מדבקות ולהדביק נראה להחמיר, כיון שאמנם לפעמים הילדים מסירים ומדביקים כדי להחליף ביניהם, אבל בדרך כלל זה אמור להשאר כך זמן רב, ויש משמעות להדבקה הזו אף שהיא ניתנת להסרה [בשונה מדבקיות המיועדות כסימניות לספר, שהן זמניות לגמרי].

שבת שלום.