אבי אביו או חמיו – מי קודם לכבוד?

כשאני כותב לעילוי נשמת, והדבר יהיה לעיני רבים, את מי אקדים:
את סבי וסבותי, או את חמי וחמותי?
תודה
תשובה:
שלום רב
זו אכן שאלה מענינת, שכן בשו"ע וברמ"א בסי' רמ סעי' כד הובאו שתי הלכות אלו, הן שאדם חייב בכבוד חמיו והן שהוא חייב בכבוד אבי אביו, אמנם, בש"ך שם מבואר שחיובו בכבוד חמיו אינו יתר על שאר זקנים, בשונה מחיובו בכבוד אבי אביו שנראה שהוא חיוב גמור להלכה [אף שיש חולקים] וראה בזה בהרחבה כאן ולכן, נראה שיש לכתוב את אביו אביו קודם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר בחם וחמות ז"ל שרוב פרנסתנו עשרות רבות של שנים, היא ממתנתם הנדיבה
    האם גם לאור זאת, אינם שונים משאר זקנים
    וקודמים להם סבי וסבותי
    תודה