יש חיוב להלוות להורים כשהם לא מחזירים?

שלום הלוויתי לאבא שלי בעבר 5000 שקל
הוא לא החזיר לי את הכסף ובזמן האחרון קנה גם אוטו לאח שלי
כעת הוא מבקש ממני הלוואה נוספת באותו סכום
להלוות לו
תשובה:
שלום רב
אם אביך אינו מקפיד להחזיר את ההלוואות אין לך חיוב להלוות לו, מצות כיבוד אב היא מנכסי האב, ולא צריך להוציא משלך כדי לכבד אותו. אלא שכמובן אל תסרב באופן מבזה אלא תאמר שאין לך כרגע. אולם אם נראה לך שהוא פשוט שכח, ואם רק תרמוז משהו תקבל מיד, אולי כדאי לתת לו צ'אנס…
באופן כללי, אם אתה נהנה מההורים אוכל אצלם ומתפרנס מהם וכו', ואתה רואה שאבא זקוק לעזרה יש מקום לעזור לו, הוא אינו חייב לפרנס אותך כרגע.